sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kuningatarkakku pannacottalla

Uuden kotini keittiössä valmistui ihanan raikas kesäinen kakku. Tämä kakku on erittäin helppo tehdä ja toimii myös ilman pannacotta-kerrosta.


Pohja:
1 pötkö Oreo-keksejä
margariinia/voita

Kuningatartäyte:
2 dl kuohukermaa
2 prk Valion maustettua rahkaa Kuningatar
1 dl (pakaste)vadelmia
50 g valkosuklaata (Panda)
30-50 g valkosuklaarouhetta (käytin tässä Pandan uutta Vadelmamuru-valkosuklaata)
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Pannacotta-kerros:
2 dl kevytmaitoa
1,35 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1,35 rkl sokeria
3 liivatelehteä



Pohja ja kuningatartäyte:

1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 

3. Yhdistä rahka ja sokerit. Lisää joukkoon sulatettu suklaa sekä survotut (pakaste)vadelmat. 

4. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki ja lisää seos sitten rahkatäytteen joukkoon samalla sekoittaen.

5. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma sekä rouhittu valkosuklaa. Kaada täyte vuokaan ja siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Pannacotta-täyte

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

2. Mittaa kattilaan maito, kerma ja sokeri.

3. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet irti. Lisää sekä siemenet että halkaistu tanko kattilaan ja kiehauta.

4. Nouki vaniljatangot pois nesteestä ja sulata liivatelehdet nesteen joukkoon yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen (esimerkiksi puuhaarukalla).

5. Jäähdytä kattilaa kylmässä vesihauteessa, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoittele välillä, ettei pintaan synny kalvoa.

6. Kaada neste lusikkaa/kauhaa apuna käyttäen hyytyneen täytteen päälle ja hyydytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.


+ Koristele esimerkiksi tuoreilla vadelmilla ja marengilla sekä rouhitulla (vadelmamuru-)valkosuklaalla


Ei kommentteja: