keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kolmen suklaan juustokakku

Tätä kakkua kuvaa parhaiten sana "suussasulava" - testaapa vaikka itse :) edes kakun pakastaminen ei muuttanut kakun koostumusta tai makua miksikään. Harvoinpa suklaata sisältävällä leivonnaisella menee kovinkaan pieleen ;) Tämän kakun tein halkaisijaltaan n. 25 cm irtopohjavuokaan, mutta n. 23 cm halkaisijan vuoka olisi ehkä kaikkein parhain, jotta kerrokset olisivat vielä enemmän erottuvat, mutta makuseikkoja nämäkin. Resepti on tosiaan alunperin Valion, jota en ole muuttanut kovinkaan paljoa :)


Pohja:

Suklaatäytekeksejä (esim. Dominot)
n. 40-50 g voita/margariinia

Täyte:

6 dl vispikermaa
140 g valkosuklaata (käytän itse Pandan suklaita)
140 g maitosuklaata
140 g tummaa suklaata
600 g (3 rasiaa) vaniljatuorejuustoa
1,5-3 rkl kahvia
1,5-3 rkl maitoa
6 liivatelehteä (dr. Oetker) / 4 ½ liivatelehteä (Meira)


(Ensiksi ota tuorejuustot huoneenlämpöön pehmenemään) 


1. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Lisää keksimurujen joukkoon voi/margariini ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.


2. Laita ensimmäisen kerrokseeen tulevat liivatelehdet veteen likoamaan (1½-2 kpl).


3. Aloita täytteen valmistaminen vatkaamalla kerma vaahdoksi. Tämän vaiheen voit tehdä joko niin, että vatkaat kerrallaan 2 dl kermaa, mikä tulee aina yhteen suklaakerrokseen TAI sitten vatkaat kaiken 6 dl ja jaat vaahdon kolmeen yhtä suureen osaan.


4. Sulata tumma suklaa (esim mikrossa miedolla lämmöllä) ja sekoita sulanut suklaa vanilja-tuorejuuston (200g) joukkoon. Kuumenna 1,5 rkl kahvia kiehuvaksi ja sulata siihen liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen sen lisäämistä suklaa-juustoseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon ja levitä kerros irtopohjavuokaan keksikerroksen päälle ja hyydytä jääkaapissa/pakastimessa toisen kerroksen valmistamisen ajan. Suklaa hyytyy melko nopeasti.


5. Valmista maitosuklaakerros vastaavalla tavalla. Liivatelehdet voi sulattaa joko kuuman kahvin tai sitten kuumennetun maidon (1,5 rkl) joukkoon. Levitä täyte tummasuklaakerroksen päälle ja hyydytä taas pakastimessa/jääkaapissa.


6. Myös valkosuklaatäyte valmistetaan samaan tapaan. Liivatteet sulatetaan tällä kertaa maitoon (1,5 rkl). Levitä täyte vuokaan ja tasoita kakun pinta. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään asti. Tarjoile joko päivän hyytymisen jälkeen tai siirrä kakku pakastimeen odottamaan tarjoiluhetkeä (muista kuitenkin ottaa se sulamaan noin vuorokausi ennen tarjoilua!).


7. Koristele kakku ennen tarjoilua haluamallasi tavalla - esimerkiksi sulatetulla suklaalla :) 

(Tämän kakun koristelusta vastasi tällä kertaa serkkuni Jenni :) kiitos avusta!)

Ei kommentteja: