sunnuntai 2. elokuuta 2015

Lohijuustokakku

Tein tätä suolaista juustokakkua ensimmäisen kerran jo lakkiaisiin, mutta kaikessa kiireessä unohdin ottaa kuvan kakusta ennen sen tarjolle asettamista, joten onneksi sain uuden tilaisuuden rippijuhlissa.


Jos naked cake oli rippijuhlien hitti, niin kehujen perusteella lohijuustokakku oli lakkiaisjuhlien suosikki! 

Tein kakun halkaisijaltaan 24cm vuokaan.

Pohja:
150 g hapankorppuja
75 g margariinia
3/4 dl vettä
½ dl ruohosipulia

Täyte:
6 liivatelehteä
350-400g kylmäsavustettua kirjolohta
1 kpl punasipulia
50 g tuoretta tilliä
3,75 dl Flora vispiä
600 g tuorejuustoa (minä käytin tässä kakussa 500 g ruohosipuli-tuorejuustoa + 100 g maustamatonta tuorejuustoa)
3/4 dl sitruunamehua
½ tl mustapippuria

Koristeluun:
punasipulia ja ruohosipulia

1. Jauha hapankorput hienoksi jauheeksi tehosekoittimessa/monitoimikoneessa. Lisää joukkoon pilkottu ruohosipuli, margariini sekä vesi. Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Aloita täytteen valmistaminen leikkaamalla lohi pieniksi kuutioiksi/palasiksi. Pilko sipuli sekä tuore tilli.

3. Tuorejuustot kannattaa ottaa jääkaapista huoneenlämpöön joksikin aikaa, jotta  ne ehtivät pehmentyä ennen täytteen tekemistä. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.

4. Vaahdota kylmä vispikerma ja lisää pehmennyt tuorejuusto vaahdon joukkoon. Lisää tuorejuusto-vaahtoon lohi, sipuli sekä tilli.

5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota lehdet mehuun. Anna mehun jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen juustoseoksen joukkoon. Kaada liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Mausta mustapippurilla.

6. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään asti.

7. Koristele kakku hetki ennen tarjoilua.



Ei kommentteja: