keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Fazerina-kismet-juustokakku

...vai sittenkin appelsiini-suklaa-juustokakku. Joka tapauksessa, nimestään huolimatta tämä oli yksi herkullisimmista kakuista, mitä olen tehnyt! Kukapa voisi vastustaa appelsiinin ja suklaan ihanaa yhdistelmää. 

Alkuperäinen resepti löytyi Fazerin nettisivuilta, mutta tein siihen pienen muutoksen :) ja lisäksi tehtyäni kakkua pari kertaa, totesin, että 4 liivatelehteä on tähän hieman liikaa, koska suklaa hyydyttää kakkua melko hyvin itsestään...joten 1-2 liivatelehteä riittäisi varmaankin pitäämään kakun kasassa ja moussemaisena. Valmistin kakun noin 24 cm irtopohjavuokaan.



Pohja:
1 kokonainen pötkö + 3 kpl Fazerin Fazerina-täytekeksejä
1 Kismet-Fazerina-suklaavohveli
margariinia n. 70 g

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g tummaa leivontasuklaata
1,5 Kismet-Fazerina -suklaavohvelia
1-2 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua

+ koristeluun voi käyttää esimerkiksi Kismet-Fazerina-suklaavohvelia, appelsiinia, raastettua appelsiininkuorta, Fazerina-keksejä, tummaa suklaata sulatettuna jne.


1. Murskaa täytekeksit ja suklaavohveli tehosekoittimessa. Lisää joukkoon margariini ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa matalalla teholla välillä sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 

4. Notkista tuorejuustot kulhossa ja lisää sokerit joukkoon. Lisää sulatettu suklaa ja kermavaahto täytteen joukkoon. Rouhi Kismet-Fazerinat karkeaksi rouheeksi veitsellä.

5. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata liuotetut liivatelehdet yksi kerrallaan kuuman mehun joukkoon. Anna liivateseoksin jäähtyä hetki ja lisää se täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.

6. Lisää rouhitut Kismetit seoksen joukkoon ja sekoita. Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.

+ Koristele mieleiselläsi tavalla.








Ei kommentteja: